ZIELONA FASOLKA (FASOLKA SZPARAGOWA)

zielona fasolka szparagowa

Może pomóc w/przy (w skali 1-5):

Kamieniach nerkowych (4,5)

Cukrzycy (3,5)

Reumatoidalnym zapaleniu stawów (3)

Dnie moczanowej (3)

Wysokim poziomie cholesterolu (3)

Wspomaga narządy i systemy (w skali 1-5):

Śledzionę i trzustkę (3,5)

Nerki (3,5)

Składniki odżywcze znajdujące się w zielonej fasolce szparagowej (w skali 1-5):

Cynk (4)

Potas (4)

Wapń (4)

Lignina (4)

Chlorofil (4)

Krzemionka (3,5)

Witamina E (3,5)

Witamina A (3,5)

Celuloza (3,5)

Kwas foliowy (3,5)

Karoteny (3,5)

Folate (3)

Żelazo (3)

Witamina B3 (3)

Ciekawostki:

Zielona fasolka znana jest z właściwości moczopędnych oraz stymulujących produkcję białych krwinek.

Fasolka szparagowa to średni przeciwutleniacz.

Źródło

Podziel się: